Hazelaar allergie symptomen

Allergie voor hazelaar en de symptomen

Op het moment dat je een allergie hebt voor pollen die afkomstig zijn van de hazelaar kunnen hier verschillende symptomen uit voortvloeien. Doordat een hazelaar allergie een vorm is van hooikoorts komen de symptomen nagenoeg overeen. De symptomen van een hazelaar allergie kunnen je dan ook bekend voorkomen: een loopneus, vaak niezen en jeukende of tranende ogen. Dit zijn echter maar een paar voorbeelden van de symptomen van een hazelaar allergie. Ben je benieuwd wat de verdere hazelaar allergie symptomen zijn? Wij leggen het graag uit!

Hazelaar allergie symptomen

Naast de meer standaard symptomen die voorkomen bij een hazelaar allergie, zijn er ook een aantal andere symptomen die kunnen optreden. Hierbij valt te denken aan slaap- en concentratieproblemen, maar ook aan een kruisallergie. Mensen die allergisch zijn voor boom- of graspollen hebben namelijk meestal ook last van kruisreacties.

Een kruisreactie is een allergische reactie op bepaalde voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten. De structuur van deze voedingsmiddelen komen gedeeltelijk overeen met de allergenen uit stuifmeel. Het immuunsysteem kan deze allergenen niet van elkaar onderscheiden, wat het gevolg heeft dat er een allergische reactie ontstaat. Dit wordt ook wel kruisreactie genoemd. Mocht je dus een allergie voor de hazelaar hebben, dan is de kans aannemelijk dat je ook last hebt van een kruisallergie.

Symptomen van een hazelaar allergie op een rij

Om je een duidelijk overzicht te geven van alle symptomen van een allergie voor de hazelaar, hebben wij de symptomen voor je op een rij gezet:

 • Loopneus
 • Verstopte neus
 • Tranende ogen
 • Jeuk
 • Niesbuien
 • Kriebelhoest
 • Kruisreacties: allergie voor bepaalde voedingsmiddelen
 • Benauwdheid of astmaklachten
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen
 • Slaapproblemen
 • Hoofdpijn

Online allergietest voor hooikoorts bij hazelaar symptomen

Op het moment dat je niet zeker weet of je allergisch bent voor de hazelaar, maar je wel de bovenstaande klachten ervaart, dan raden wij het aan om dit te laten testen. Je kunt al een eerste indicatie krijgen met behulp van onze onlie allergietest (zie hieronder). Hierbij heb je binnen twee minuten de uitslag.

Hazelaar allergie symptomen behandelen

Om de klachten van de allergie voor de hazelaar te verminderen bestaan er een paar behandelingsmethoden. De meest voorkomende manier is symptoombestrijding en ook de optie voor allergie immunotherapie bestaat. De eerste is hierbij meer gericht op de korte termijn en verlicht snel de symptomen die worden ervaren. De behandeling met immunotherapie richt zich op de langere termijn en op de oorzaak van de allergie.

Laten vaststellen wat de oorzaak van symptomen is

Als je denkt last te hebben van een hazelaar allergie op basis van de symptomen die je ervaart, is het belangrijk dit definitief te laten testen. De online allergietest geeft een goede indicatie, maar voor definitief uitsluitstel is het van belang om het te laten vaststellen door je huisarts of door een allergiespecialist (zoals bijv. een allergoloog of KNO-arts).

Een dokter aan tafel met een patiënt en schrijft wat op papier

Daarbij weet je zeker, als je het definitief laat vaststellen, wat de oorzaak van je klachten is. Zo ga je gericht te werk in het bestrijden van de luchtwegallergie en zorg je dat je doelmatig van je klachten af kan komen en de symptomen van de hazelaar allergie afnemen of onder controle zijn!.

Op allesoverallergie.nl maken wij wetenschappelijk onderbouwde informatie over allergie eenvoudig beschikbaar. De kennis die wij hebben opgedaan, delen wij graag met zoveel mogelijk mensen. Zo kunnen wij mensen met allergie waar mogelijk helpen. Om dit goed te kunnen doen, gebruiken wij actuele en betrouwbare informatiebronnen. Onze informatie wordt door gezondheidsprofessionals beoordeeld, voordat wij deze delen. De redactie van allesoverallergie.nl streeft ernaar om altijd nauwkeurig, duidelijk en objectief te communiceren. In dit redactiebeleid staat hoe wij dat doen.

Saneren, symptomatische medicatie en allergie immunotherapie.

Behandelopties vergelijken?

Lees verder

Geen controle over je allergie? Wellicht kan een specialist helpen.

Allergiespecialist zoeken?

Lees verder

Een juiste diagnose is belangrijk voor een goede behandeling.

Allergie testen?

Lees verder