Symptomen hondenallergie

Welke symptomen bij hondenallergie zijn er?

Ben je allergisch voor honden? Dan herken je waarschijnlijk wel de meeste symptomen van een hondenallergie die we hieronder beschrijven. De meest voorkomende hondenallergie symptomen treden vooral op in de slijmvliezen van de neus, ogen en longen. De symptomen van een allergie voor honden beginnen meestal binnen een halfuur nadat je in aanraking bent gekomen met een hond. Wat een hondenallergie zo kenmerkend maakt, is dat de allergie niet seizoensgebonden is, deze kan dus het gehele jaar voorkomen zodra je in contact komt met het dier. Wij leggen je graag meer uit over welke symptomen je bij een allergie voor honden kan ervaren.

Allergisch voor honden: symptomen

Als je allergisch bent voor honden kunnen er diverse symptomen voorkomen. Zoals gezegd treden de symptomen vooral op in de slijmvliezen van de neus, ogen en longen. Dit uit zich onder meer in:

  • Astmaklachten (moeite met ademhalen, piepen of hoesten)
  • Benauwdheid na het verwisselen/leegmaken van de stofzuigerzak
  • Niesbuien
  • Vermoeidheid
  • Slecht slapen
  • Verstopte neus en/of loopneus
  • Jeukende en tranende ogen
  • Hoofdpijn
  • Eczeem

Meer weten over hondenallergie? Lees dan hier verder!

Denk je een hondenallergie te hebben?

Heb je het vermoeden dat je allergisch bent voor honden door de symptomen die je uit het bovenstaande lijstje herkent? Dan kan de online allergietest hier uitsluitsel over geven. Met behulp van deze test weet je binnen twee minuten of jouw klachten mogelijk veroorzaakt worden door een allergie. Deze test is dus niet alleen geschikt voor hondenallergie, maar ook voor andere luchtweg- of inhalatieallergieeën zoals hooikoorts en huisstofmijtallergie. Na het invullen krijg je direct de uitslag van de test waarmee je naar de huisarts kunt gaan voor verder advies.

Op allesoverallergie.nl maken wij wetenschappelijk onderbouwde informatie over allergie eenvoudig beschikbaar. De kennis die wij hebben opgedaan, delen wij graag met zoveel mogelijk mensen. Zo kunnen wij mensen met allergie waar mogelijk helpen. Om dit goed te kunnen doen, gebruiken wij actuele en betrouwbare informatiebronnen. Onze informatie wordt door gezondheidsprofessionals beoordeeld, voordat wij deze delen. De redactie van allesoverallergie.nl streeft ernaar om altijd nauwkeurig, duidelijk en objectief te communiceren. In dit redactiebeleid staat hoe wij dat doen.

Saneren, symptomatische medicatie en allergie immunotherapie.

Behandelopties vergelijken?

Lees verder

Geen controle over je allergie? Wellicht kan een specialist helpen.

Allergiespecialist zoeken?

Lees verder

Een juiste diagnose is belangrijk voor een goede behandeling.

Allergie testen?

Lees verder