Symptomen kattenallergie

Welke symptomen van kattenallergie zijn er?

Ben je allergisch voor katten? Dan zullen er vooral klachten optreden in de slijmvliezen van de neus, ogen en longen. Deze symptomen van een allergie voor katten treden meestal binnen een half uur op nadat je in aanraking bent gekomen met een kat. Kattenallergie is, net als een allergie voor honden, niet seizoensgebonden. Dit houdt in dat de symptomen van een allergie voor katten het hele jaar klachten kan veroorzaken wanneer je hiermee in aanraking komt. Ben je benieuwd naar wat de symptomen van een allergie voor katten precies inhouden? Wij leggen het je graag uit!

Allergisch voor katten: symptomen

Als je allergisch bent voor katten, komen de symptomen met name voor in de slijmvliezen van de neus, ogen en longen. Dit kan een vervelende allergische reactie veroorzaken. Wij hebben hieronder een overzicht voor je neergezet met een lijst van symptomen die voor kunnen komen bij een allergie voor katten.

  • Astmaklachten (moeite met ademhalen, piepen of hoesten)
  • Benauwdheid na het verwisselen/ leegmaken van de stofzuigerzak
  • Niesbuien
  • Vermoeidheid
  • Slecht slapen
  • Verstopte neus
  • Loopneus
  • Jeukende en tranende ogen
  • Hoofdpijn
  • Eczeem

Meer weten over kattenallergie? Lees meer over allergie voor katten.

Denk je een kattenallergie te hebben?

Denk je een allergie voor katten te hebben doordat je de symptomen herkent die hierboven vermeld worden? Als je het vermoeden hebt dat je een allergie voor katten hebt dan zijn er meerdere tests beschikbaar om hier uitslag over te doen. Zo kun je naar een huisarts of specialist gaan om meteen de diagnose vast te laten stellen of er sprake is van een allergie.

Ook is het mogelijk om onze online allergietest uit te voeren. Dankzij de online allergietest ontvang je binnen twee minuten een indicatie of je klachten mogelijk veroorzaakt worden door deze luchtwegallergie die mogelijk veroorzaakt wordt door katten. Let op, een definitieve diagnose kan alleen vastgesteld worden door je huisarts of een (allergie)specialist.

Op allesoverallergie.nl maken wij wetenschappelijk onderbouwde informatie over allergie eenvoudig beschikbaar. De kennis die wij hebben opgedaan, delen wij graag met zoveel mogelijk mensen. Zo kunnen wij mensen met allergie waar mogelijk helpen. Om dit goed te kunnen doen, gebruiken wij actuele en betrouwbare informatiebronnen. Onze informatie wordt door gezondheidsprofessionals beoordeeld, voordat wij deze delen. De redactie van allesoverallergie.nl streeft ernaar om altijd nauwkeurig, duidelijk en objectief te communiceren. In dit redactiebeleid staat hoe wij dat doen.

Saneren, symptomatische medicatie en allergie immunotherapie.

Behandelopties vergelijken?

Lees verder

Geen controle over je allergie? Wellicht kan een specialist helpen.

Allegiespecialist zoeken?

Lees verder

Een juiste diagnose is belangrijk voor een goede behandeling.

Allergie testen?

Lees verder