Beoordeeld door deskundigen

Alle informatie op allesoverallergie.nl is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en wordt gecontroleerd door onze experts. Zo zorgen we ervoor dat alle teksten, afbeeldingen en video’s aan de volgende criteria voldoen:

  • Feitelijk juist
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Gebaseerd op de meest recente medische kennis
  • Goed leesbaar

Ook zorgen we ervoor dat alle inhoud voldoet aan de wet- en regelgeving in Nederland. We zorgen ervoor dat onze informatie neutraal, onbevooroordeeld en reclamevrij is.

Onze deskundigen

Om aan de kwaliteitseisen te voldoen zijn verschillende experts binnen ons bedrijf betrokken bij de ontwikkeling van alle content. We stellen graag een paar van deze collega's aan je voor:

Zij hebben de juiste wetenschappelijke kennis in huis om ervoor te zorgen dat onze teksten, afbeeldingen en video’s voldoen aan de laatste wetenschappelijke inzichten en wetgeving. Zij helpen ook mee aan de vertaalslag van complexe medische informatie, naar begrijpelijke taal. We geven graag een samenvatting van hun expertise en ervaring.

Elena Uss, Medisch directeur

Expertisegebied

  • Immunologie en klinisch onderzoek
  • Wetenschappelijke communicatie en wetgeving
  • Market access
Foto van Elena Uss, Medisch directeur

‘Van alle systemen die het lichaam heeft, vind ik het immuunsysteem het interessantst. Het immuunsysteem heeft natuurlijk een grote rol in het ontstaan en bestrijden van allergieën. Het bestuderen en ontrafelen van de immunologische mechanismen is een enorme inspiratiebron voor mij.’

Elena is een ervaren medisch professional met meer dan vijftien jaar ervaring in de farmaceutische industrie. Ze heeft verstand van medische zaken, klinisch onderzoek, recht- en regelgeving binnen de farmacie, market access en vergoedingsprocessen, en kent een groot netwerk. Haar kennis en vaardigheden deed ze op door het volgen van meerdere studies. Ze volgde opleiding geneeskunde aan de Universiteit van Grodno, Belarus. Hierna promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van transplantatie immunologie. Ze deed veel ervaring op in diverse advies- en managementfuncties.


Sinds 2014 is Elena Uss werkzaam bij ALK als medisch directeur voor Nederland, België en Luxemburg. Ze geeft leiding aan de medische afdeling en coördineert de activiteiten bij diverse andere afdelingen. Daarbij ziet ze erop toe dat alles volgens de wet- en regelgeving verloopt. Ook onderhoudt ze namens het bedrijf contacten met medische professionals, organisaties en opinieleiders. Hierdoor zijn we altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het werkveld en kunnen we je de meest up-to-date informatie bieden.

Leonard van der Zwan, Medisch adviseur

Expertisegebied

  • Biochemie
  • Klinische studies
  • Structurele biologie

‘Hoe je met geneesmiddelen mensen hun gezondheid terug kan geven, heeft mij altijd geboeid.’

Leonard is vaak betrokken bij onderzoeken en ontwikkelingen op het vlak van de immunologie, epidemiologie, farmacie en (bio)chemie. Hij houdt ervan om afdelingen bij elkaar te brengen om zo tot een interdisciplinaire aanpak te komen. Zijn kennis deed hij op aan de Universiteit van Utrecht. Daar studeerde hij chemie en biochemie en verdiepte hij zich in allergieën. Na zijn studie besloot hij promotieonderzoek te doen aan de medische faculteit van de Vrije Universiteit (VU University Medical Center). Hierna deed hij als CRA (Clinical Research Associate) veel ervaring op in het opzetten, coördineren en sturen van klinische onderzoeken.


In de functie van medisch adviseur bij ALK zorgt Leonard ervoor dat het kennisniveau hoog blijft, en dat alle teams over de juiste medische informatie beschikken. Hij heeft daarvoor veel contact met verschillende afdelingen, waarvan de afdeling communicatie een hele belangrijke is. Ook geeft hij trainingen, onderhoud hij contacten met andere belangrijke professionals in het werkveld, en bezoekt hij belangrijke symposia en webinars waar de nieuwste kennis wordt gedeeld. Hierdoor zijn we altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het werkveld en kunnen we je de meest up-to-date informatie bieden.

 

Lees ook: meer informatie over allesoverallergie.nl