Ons redactiebeleid

Allesoverallergie.nl helpt mensen met allergieën om meer te weten te komen over hun allergie. Hierdoor kunnen zij de juiste keuzes maken en zo goed mogelijk met hun allergie omgaan. Wij gaan nauwkeurig te werk en laten onze teksten altijd toetsen, voordat deze worden gepubliceerd. Dat geldt voor alles wat wij schrijven.

Hoe wij onze content creëren

Ons doel is simpel: wij willen jou helpen om goed te leven met een allergie. Als wij denken dat iets een verschil kan maken, informeren wij hierover. Wij streven ernaar om evenwichtig en eerlijk te zijn. Wij zullen nooit proberen je bang te maken, maar we houden ook geen informatie achter die je verder kan helpen.

Allesoverallergie.nl streeft ernaar om inclusief en divers te zijn. Wij weten dat het hebben van een allergie door iedereen anders wordt ervaren. Dit hangt bijvoorbeeld af van je leeftijd, geslacht, herkomst en je leefomgeving. Daarom spreken wij regelmatig met mensen met allergieën en voeren wij onderzoeken uit, zodat wij jou beter begrijpen.

 

Informatiebronnen

De inhoud van allesoverallergie.nl is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en andere relevante, betrouwbare bronnen. Wij houden de gezondheidsadviezen aan die in Nederland gelden. Onze informatie is in lijn met de gangbare medische adviezen, de richtlijnen van de Gezondheidsraad en het RIVM. Daarnaast houden wij ons aan de wetgeving die geldt voor het geven van gezondheidsinformatie (codes publieksreclame geneesmiddelen (CPG), medische hulpmiddelen (CPMH) en gezondheidsproducten (CAG) en aan de Code geneesmiddelen reclame CGR. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de inhoud ethisch is geschreven, objectief is en niet commercieel.
 
Medische kennis is altijd in ontwikkeling. Om er zeker van te zijn dat de informatie die wij delen up-to-date is, checken wij regelmatig onze informatie en de bronnen daarachter.

Onze redactie

Veel informatie op allesoverallergie.nl is ontwikkeld door onszelf en deels afkomstig van het platform us.klarify.me. Om de vertaalslag te maken naar Nederlands werken wij o.a. nauw samen met diverse (freelance) tekstschrijvers en gezondheidsexperts, waaronder https://nutrimedia.nl/, een communicatiebureau gespecialiseerd in gezondheid.

Beoordeeld door deskundigen

De inhoud op www.allesoverallergie.nl wordt geëvalueerd en waar nodig aangepast om aan de volgende criteria te voldoen:

  • feitelijk juist
  • onderbouwd
  • passend bij het onderwerp
  • geschikt voor onze verschillende doelgroepen

Objectiviteit en volledige openheid

Het initiatief van allesoverallergie.nl komt vanuit ALK (Allergologisch Laboratorium Kopenhagen). ALK zet zich al meer dan 100 jaar in voor mensen met allergie.

Allesoverallergie.nl gebruikt de expertise van ALK en deelt dezelfde kwaliteits- en ethische principes. Ons gezamenlijke doel is: het leveren van waardevolle informatie aan mensen met een allergie, als zij ons nodig hebben.  

Lees hier meer over https://www.alk.net/nl/

Feedback

Wij staan altijd open voor feedback. Indien gewenst nodigen wij je daarom uit om een reactie te geven via onze contactpagina. Contact | Alles Over Allergie

Laatst bewerkt 10/07/2023