Medische professionals

Alles over allergie

Het initiatief van de website allesoverallergie.nl komt vanuit Allergologisch Laboratorium Kopenhagen (ALK). ALK zet zich al bijna 100 jaar in voor mensen met allergie. Het doel van allesoverallergie.nl is om consumenten beter op weg te helpen in hun zoektocht om hun allergieklachten onder controle te krijgen of een manier te vinden om er makkelijk(er) mee om te gaan.

Voor medische professionals

Naast dat ALK zich inzet om consumenten met allergieklachten beter op weg te helpen, zet ALK zich ook in voor medische professionals. Sinds de oprichting in 1923 heeft ALK een schat aan ervaring en kennis opgebouwd op het gebied van diagnostiek en behandeling van allergieën. Deze rijke ervaring en kennis over allergie willen wij met zorgprofessionals delen en samen met hen verrijken, om zodoende nog betere zorg en slimme oplossingen te kunnen bieden aan mensen met allergie en hun omgeving. Om dit doel te realiseren heeft ALK het platform ALKpro.nl opgezet.

Op ALKpro.nl vindt u informatie over allergie in uw praktijk, met allergie kenniscentrum, nascholingen, materialen en andere slimme oplossingen.

Er zijn drie behandelmethoden: saneren, symptomatische medicatie en immunotherapie.

Behandeling van allergie

Lees verder

Kinderen met een luchtwegallergie hebben een hoger risico om later astma te ontwikkelen.

Kinderen met allergie

Lees verder

Informatie en handige tips over hoe je om kunt gaan met de meest voorkomende allergieën.

Welke allergieën komen vaak voor?

Lees verder