Ambrosiapollen allergie symptomen

Hooikoorts door ambrosia: symptomen

Denk jij dat je hooikoorts hebt door de ambrosia? Dan heb je last van een aantal zeer herkenbare symptomen. De meest voorkomende zijn een loopneus, jeukende ogen, vermoeidheid en veel niezen. Daarnaast kun je ook last hebben van een rode huid op plekken waar je in aanraking bent gekomen met de ambrosiapollen. Voor iedereen kan het op een iets andere manier ervaren worden, maar over het algemeen zijn de symptomen hetzelfde.

Ambrosia allergie herkennen aan de symptomen

Op het eerste gezicht lijken de ambrosia hooikoorts symptomen heel erg op die van een verkoudheid. Het gesnotter, het niezen en de vermoeidheid doen vermoeden dat je last hebt van een verkoudheid, maar dan wel in de (na)zomer. Het eerste waar je de hooikoorts aan kunt herkennen is het feit dat je voor een hele lange tijd ‘verkouden’ bent in de zomer. Dat is ongebruikelijk en gaat opvallen wanneer je vooral moet niezen wanneer je naar buiten loopt. De ambrosiapollen komen vanuit het bos en waaien vervolgens over naar de wijken. Daar kunnen ze gaan ophopen en veel overlast veroorzaken. Het niezen, de loopneus en jeukende ogen zorgen voor vermoeidheid en zijn typerend voor de hooikoorts.

Een vrouw kijkt bedenkelijk naar haar laptopscherm

De symptomen van ambrosiapollen allergie op een rij

Om je een goed beeld te geven van de diverse symptomen waar je last van kan hebben bij een allergie voor ambrosia, hebben wij alle symptomen voor je op een rij gezet. Als je last hebt van een ambrosia allergie, dan kan je de volgende symptomen ervaren:.

  • Verstopte neus of loopneus
  • Jeukende en/of tranende ogen
  • Jeuk
  • Niesbuien
  • Kriebelhoest
  • Benauwdheid of astmaklachten
  • Vermoeidheid
  • Concentratieproblemen
  • Moeite met slapen
  • Hoofdpijn

Wat kun je doen tegen de ambrosia allergie symptomen?

Voordat je er echt iets tegen kunt doen, is het van groot belang om zeker te weten dat het om ambrosia allergie symptomen gaat. Dus ga eerst even langs de huisarts om het vast te laten stellen. Deze kan je ook een verwijzing meegeven voor een (specialistisch) ziekenhuis of een kliniek waar een allergoloog of allergiespecialist vaststelt voor welk type pollen je (misschien nog meer) allergisch bent.

Afhankelijk van de mate waarin je er last van hebt kun je medicatie krijgen. Bij de drogisterij zijn ook verschillende medicijnen te vinden om in ieder geval je hooikoortsklachten tegen te gaan of laat je adviseren door je huisarts. Natuurlijk kan je ook proberen de pollen van de ambrosia zoveel mogelijk te vermijden, maar dit kan erg lastig zijn omdat ze in grote getalen in de lucht aanwezig zijn tijdens hun bloeiseizoen.

Raadpleeg onze pagina met actuele pollenverwachting om te zien welke pollen op dit moment vooral in de lucht aanwezig zijn.

Op allesoverallergie.nl maken wij wetenschappelijk onderbouwde informatie over allergie eenvoudig beschikbaar. De kennis die wij hebben opgedaan, delen wij graag met zoveel mogelijk mensen. Zo kunnen wij mensen met allergie waar mogelijk helpen. Om dit goed te kunnen doen, gebruiken wij actuele en betrouwbare informatiebronnen. Onze informatie wordt door gezondheidsprofessionals beoordeeld, voordat wij deze delen. De redactie van allesoverallergie.nl streeft ernaar om altijd nauwkeurig, duidelijk en objectief te communiceren. In dit redactiebeleid staat hoe wij dat doen.

Saneren, symptomatische medicatie en allergie immunotherapie.

Behandelopties vergelijken?

Lees verder

Geen controle over je allergie? Wellicht kan een specialist helpen.

Allergiespecialist zoeken?

Lees verder

Een juiste diagnose is belangrijk voor een goede behandeling.

Allergie testen?

Lees verder