Heb jij je allergieklachten onder controle?

Afhankelijk van je allergie kan je enkele maanden per jaar last hebben van allergieklachten, maar dit kan ook het hele jaar zijn. Als je allergisch bent voor boompollen heb je bijvoorbeeld vooral in de eerste helft van het jaar last van je allergieklachten, maar bij een huisstofmijtallergie is dit vaak het hele jaar door! Deze klachten, ongeacht de duur ervan, kunnen een behoorlijke impact op je leven hebben. Het is namelijk vaak meer dan slechts een verstopte neus of wat niezen. Het kan bijvoorbeeld leiden tot concentratieproblemen op werk of school, je kunt je vermoeid voelen en het kan een slechte nachtrust veroorzaken

Hoe gaat het met je allergieklachten?

Wellicht vraag je je wel eens af, heb ik mijn allergieklachten goed onder controle? De onderstaande test kan je helpen hier inzicht in te verkrijgen. Deze eenvoudige test kan je helpen om erachter te komen of je je allergie onder controle hebt, of dat het tijd is voor een verandering. Dit kan een aanpassing zijn van je behandeling in overleg met je huisarts, advies vragen van een allergiespecialist, of beide. De resultaten van je test kunnen nuttig zijn bij het gesprek met je behandelend arts.

Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat de onderstaande test geen eenmalige test hoeft te zijn. Herhaal de test gerust regelmatig gedurende een bepaalde periode om te meten hoe goed het je lukt om je allergische rinitis (zoals hooikoorts en huisstofmijtallergie) onder controle te houden.

Wat kan ik aan mijn allergie doen?

Voordat je start met één van de mogelijke behandelingen is het eerst aan te raden om met je huisarts of een allergiespecialist te bespreken welke behandeling van bijvoorbeeld hooikoorts of huisstofmijtallergie het meest geschikt is in jouw situatie. Een aantal van deze opties is alleen op voorschrift van een arts verkrijgbaar. Ook kunnen combinaties van verschillende behandelingen goed werken. De behandeling van je allergie kan uit drie verschillende onderdelen bestaan, namelijk:

Wil je meer informatie over de mogelijke behandelopties en hoe je met je luchtwegallergie kunt omgaan? Lees onze blog over behandelingen en medicatie bij hooikoorts, huisstofmijtallergie en andere luchtwegallergieën.

Vind een allergiespecialist bij jou in de buurt!

Heb je last van een allergie? Wellicht dat een gespecialiseerd ziekenhuis of kliniek je hiermee kan helpen.

Let op: je hebt altijd een doorverwijzing van je (huis)arts nodig.  

Op allesoverallergie.nl maken wij wetenschappelijk onderbouwde informatie over allergie eenvoudig beschikbaar. De kennis die wij hebben opgedaan, delen wij graag met zoveel mogelijk mensen. Zo kunnen wij mensen met allergie waar mogelijk helpen. Om dit goed te kunnen doen, gebruiken wij actuele en betrouwbare informatiebronnen. Onze informatie wordt door gezondheidsprofessionals beoordeeld, voordat wij deze delen. De redactie van allesoverallergie.nl streeft ernaar om altijd nauwkeurig, duidelijk en objectief te communiceren. In dit redactiebeleid staat hoe wij dat doen.

Slecht slapen en vermoeidheid behoren tot mogelijke klachten.

Hooikoorts herkennen?

Lees verder

Vaak 's nachts klachten en 's morgens bij het opstaan.

Huisstofmijtallergie herkennen?

Lees verder

Saneren, symptomatische medicatie en allergie immunotherapie.

Behandelopties vergelijken?

Lees verder