Hooikoorts? Ga naar je (huis)arts!

Hooikoorts is meer dan een simpel snotneusje!

Hebben hooikoortsklachten afgelopen zomermaanden weer een paar heerlijke dagen voor je verpest? Of had je nog steeds last van je allergieklachten ondanks gebruik van medicatie?

Weet dat je bij je huisarts terecht kunt voor advies of wanneer je huisarts je niet verder kan helpen, kun je middels een verwijzing naar een specialist gaan (bijv. KNO-arts of allergoloog).

Het ging niet goed en was benauwd

In deze video vertelt Lida haar persoonlijke verhaal over hoe ze haar allergieklachten onder controle heeft gekregen.

Laat hooikoorts niet weer een zomer verpesten

KNO-arts Wytske Fokkens uit het AMC legt in deze korte video uit waarom het nu zelfs nog een goed moment is om naar je arts te gaan! Op deze manier ben je goed voorbereid op volgend pollenseizoen!

Wanneer je dus nog steeds allergieklachten ervaart of hebt ervaren gedurende afgelopen maanden, ondanks gebruik van je medicatie, ga dan naar je (huis)arts om te bespreken welke opties je nog meer hebt.

Vragen die je bijv. kunt stellen aan de huisarts zijn

  1. Kunt u nog wat voor mij betekenen om de klachten van mijn allergie te verminderen? Wat kan ik nog meer doen?
  2. Als ik nog steeds allergieklachten ervaar terwijl ik allergiemedicatie gebruik, is er dan nog iets anders wat ik kan proberen?
  3. Mijn allergieklachten krijg ik niet onder controle met de huidige voorgeschreven medicatie. Kan ik worden doorverwezen naar een specialist?

Vragen die je bijv. aan de specialist (o.a. allergoloog, KNO-arts) kunt stellen zijn:

  1. Als ik nog steeds allergieklachten ervaar terwijl ik de eerder voorgeschreven allergiemedicatie
    gebruik, is er dan nog iets anders wat ik kan proberen?
  2. Op allesoverallergie.nl heb ik gelezen over verschillende behandelopties zoals symptoombestrijding (wat ik nu gebruik) en allergie immunotherapie. Kunt u mij meer vertellen over deze verschillende behandelingen? En wat is een goede optie voor mij?

Neem uitslag zelftest mee naar je arts

Download de zelftest, vul deze in, en neem deze mee naar de eventuele afspraak met je (huis)arts. Op die manier is meteen inzichtelijk wanneer je met name last van je allergieklachten ervaart en in welke mate! Handig voor jezelf maar ook voor je behandelend arts.

Vind een allergiespecialist bij jou in de buurt!

Heb je last van een allergie? Wellicht dat een gespecialiseerd ziekenhuis of kliniek je hiermee verder kan helpen.

Let op: je hebt altijd een doorverwijzing van je (huis)arts nodig.  

Op allesoverallergie.nl maken wij wetenschappelijk onderbouwde informatie over allergie eenvoudig beschikbaar. De kennis die wij hebben opgedaan, delen wij graag met zoveel mogelijk mensen. Zo kunnen wij mensen met allergie waar mogelijk helpen. Om dit goed te kunnen doen, gebruiken wij actuele en betrouwbare informatiebronnen. Onze informatie wordt door gezondheidsprofessionals beoordeeld, voordat wij deze delen. De redactie van allesoverallergie.nl streeft ernaar om altijd nauwkeurig, duidelijk en objectief te communiceren. In dit redactiebeleid staat hoe wij dat doen.

Behandelmethoden vergelijken? Lees over de mogelijkheden.

Hooikoorts behandelen?

Lees verder

Naast niezen of een loopneus kun je bijv. ook slecht slapen en last hebben van vermoeidheid.

Symptomen hooikoorts

Lees verder

Wist je dat je je wasgoed beter niet buiten kunt drogen?

Praktische tips!

Lees verder