Q Allergie App

Gewoon verkouden of toch een allergie?

Denk je dat je last hebt van hooikoorts of dat je misschien allergisch bent voor huisstofmijten of huisdieren? De Q Allergie App kan je een beter inzicht geven en een bijdrage leveren aan het stellen van een juiste diagnose wanneer je mogelijk voor advies naar je arts gaat.

Op weg naar een juiste diagnose  

Gedurende 30 dagen ontvang je dagelijks een aantal vragen via de app op je telefoon. Door middel van het beantwoorden van de verschillende vragen over symptomen, medicijngebruik e.d. krijg je een beter beeld of je mogelijk last hebt van een allergie. Alle antwoorden worden (anoniem) opgeslagen in overzichtelijke grafieken en tabellen, die je zelf kunt uitprinten of delen (via de mail). Dit overzicht is tevens een handig hulpmiddel voor je arts wanneer je je klachten met je arts wilt bespreken. Je arts kan deze informatie gebruiken om een diagnose te vergemakkelijken en eventueel een behandeling op te stellen.

Q allergie app iPhone

De Q Allergie App is mede ontwikkelt door de KNO artsen Bas op de Coul (Jeroen Bosch Ziekenhuis) en Cor Stengs (Rijnstate, Arnhem). Het advies is om juist in die periode de app te gebruiken wanneer allergieën het best gemeten kunnen worden:

  • Boompollen: veelal allergieklachten in de periode januari t/m mei
  • Graspollen: in de periode maart t/m september kan je de meeste allergieklachten ervaren
  • Huisstofmijten: in geval van huisstofmijtallergie kun je het hele jaar door last hebben van allergieklachten maar over het algemeen wordt wel een piek waargenomen in het vroege voorjaar en de winter.

In 3 stappen op weg naar een juiste diagnose:

  1. Ga op je mobiele telefoon naar de Google play store (Android) of de App Store (iPhone) en zoek naar Q1.6 en download de app
    Gebruik als activatie code: Allergieapp35
  2. Beantwoordt voor een periode van 30 dagen alle vragen
  3. Indien gewenst, kun je de gegevens delen met je arts tijdens het consult.
    (print uit, stuur een mail of neem je telefoon of tablet mee naar het consult)
Q Allergie app android

Wanneer je problemen ondervindt bij het installeren, kun je contact opnemen via email met info@questions.ai

Hieronder kun je het Privacy Protocol en Terms of Use lezen van de Q Allergie App.

Privacy Protocol

Terms of Use

Een allergie vaststellen

De Q Allergie App en de Online allergietest zijn middelen voor een eerste indicatie van de aanwezigheid van een allergie. Voor een daadwerkelijke diagnose is het van belang om bij een arts langs te gaan. Wanneer je arts ervoor kiest een allergietest uit te voeren, bestaan er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van welke allergie mogelijk een rol speelt, kan je arts bijv. kiezen voor een huidtest, een provocatietest en/of een allergietest waarbij je bloed wordt onderzocht. Klik hier als je meer wilt lezen over de verschillende soorten allergietesten.

Laatst bewerkt 02/04/2019