Q Allergie App

Gewoon verkouden of toch een allergie?

Denkt u dat u last heeft van hooikoorts of dat u misschien allergisch bent voor huisstofmijten of huisdieren? De Q Allergie App kan u een beter inzicht geven en een bijdrage leveren aan het stellen van een juiste diagnose wanneer u mogelijk voor advies naar uw arts gaat.

Op weg naar een juiste diagnose  

Gedurende 30 dagen ontvangt u dagelijks een aantal vragen via de app op uw telefoon. Door middel van het beantwoorden van de verschillende vragen over symptomen, medicijngebruik e.d. krijgt u een beter beeld of u mogelijk last heeft van een allergie. Alle antwoorden worden (anoniem) opgeslagen in overzichtelijke grafieken en tabellen, die u zelf kunt uitprinten of delen (via de mail). Dit overzicht is tevens een handig hulpmiddel voor uw arts wanneer u uw klachten met u arts wilt bespreken. Uw arts kan deze informatie gebruiken om een diagnose te vergemakkelijken en eventueel een behandeling voor u op te stellen.

Qapp iPhone

De Q Allergie App is mede ontwikkelt door de KNO artsen Bas op de Coul (Jeroen Bosch Ziekenhuis) en Cor Stengs (Rijnstate, Arnhem). Het advies is om juist in die periode de app te gebruiken wanneer allergieën het best gemeten kunnen worden:

  • Boompollen: veelal allergieklachten in de periode januari t/m mei
  • Graspollen: in de periode maart t/m september kan men de meeste allergieklachten ervaren
  • Huisstofmijten: in geval van huisstofmijtallergie kunt u het hele jaar door last hebben van allergieklachten maar over het algemeen ziet men wel een piek in het vroege voorjaar en de winter.

In 3 stappen op weg naar een juiste diagnose:

  1. Ga op uw mobiele telefoon naar de Google play store (Android) of de App Store (iPhone) en zoek naar Q1.6 en download de app
    Gebruik als activatie code: Allergieapp35
  2. Beantwoordt voor een periode van 30 dagen alle vragen
  3. Indien gewenst, kunt u de gegevens delen met uw arts tijdens het consult.
    (print uit, stuur een mail of neem uw telefoon of tablet mee naar het consult)
Q app android

Wanneer u problemen ondervindt bij het installeren, kunt u contact opnemen via email met info@questions.ai

Hieronder kunt u het Privacy Protocol en Terms of Use lezen van de Q Allergie App.

Privacy Protocol

Terms of Use

Een allergie vaststellen

De Q Allergie App en de Online allergietest zijn middelen voor een eerste indicatie van de aanwezigheid van een allergie. Voor een daadwerkelijk diagnose is het van belang langs te gaan bij uw arts. Wanneer uw arts ervoor kiest een allergietest uit te voeren, heeft hij/zij verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van welke allergie mogelijk een rol speelt, kan uw arts bijv. kiezen voor een huidtest, een provocatietest en/of een allergietest waarbij uw bloed wordt onderzocht. Klik hier als u meer wilt lezen over de verschillende soorten allergietesten.

Laatst bewerkt 27/11/2018